G R U B B E H O E V E
september 1997 n i e u w s v e l nummer 6

Schoonmaakactie: waar was de reiniging?
Een twintigtal bewoners heeft zich op 19 juli ingezet de omgeving van de flat eens helemaal schoon te houden, met de bedoeling dat de diensten het daarna zouden bijhouden. Daarbij zou ook de reiniging aanwezig zijn, was ons door N.A. beloofd. Die schitterde door afwezigheid. N.A. zelf was er wel. De weken daarna bleef de reiniging weg, zodat de omgeving er al spoedig uitzag als het Kwakoefestivalterrein op maandagochtend.

Jochie met tang en zak

Ronkend

In het jaarverslag van N.A. lezen wij het volgende:

Nieuw Amsterdam is dé woningcorporatie in de Bijlmermeer. N.A. neemt de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van wonen en is daarom partner in de vernieuwing van de Bijlmermeer.
N.A. wil haar klanten -woningzoekenden en huurders- op professionele wijze van dienst zijn door middel van een gedifferentieerd aanbod van goede woningen en snelle, goede service. N.A. wil haar huurders een goed woonklimaat en voldoende keuze bieden, zodat zij willen blijven wonen in de Bijlmermeer.

(vervolg in kolom 2)(vervolg van kolom 1)

N.A. ziet als haar hoofdtaak het bieden van goede huisvesting aan de primaire doelgroep.
De organisatie wordt gekenmerkt door resultaatgerichtheid, een sfeer van openheid en betrokkenheid, een effectieve communicatie en werk dat de medewerkers voldoende uitdaging en ontplooiing biedt.
N.A. is extern georiënteerd en gericht op samenwerking in beheer en vernieuwing

Nieuw Amsterdam kan dus op deze geloofsbelijdenis, of mission statement zoals dat tegenwoordig heet, aangesproken worden. Er valt voor N.A. nog veel te doen.


Mia en Margriet
Mia en Margriet, een proper koppel

Servicekosten 1995

Onlangs werden wij en met ons alle Bijlmerflats van N.A. Amsterdam opgeschrikt doordat bij de afrekening van de servicekosten 1996 een navordering zat over de servicekosten 1995.
Volgens de Woonbond kan dit niet zomaar; ook is ons bij de behandeling van de servicekosten 1996 niets gezegd.
We zullen kijken hoe nu het best gehandeld kan worden.
Totdat er meer duidelijkheid is raden we iedereen aan deze extra vordering niet te betalen.Piet Hein Breedveld
Ook Piet Hein Breedveld, binnenstraatarts, deed van harte mee.

De onzichtbare flatwacht

"Zie jij nog wel eens een flatwacht?" vroeg George laatst aan mij. "Ze houden zich zeker schuil achter hun archiefkasten. In ieder geval zijn ze onderbezet, want ze moeten alle omliggende flats meenemen. Als N.A. straks bolspiegels gaat plaatsen, moet er zeker een boven in de flatwachtenruimte komen". Binnenkort overlegt de Werkgroep met N.A.


NAT-tekst
Heel vriendelijk van de schilders om duidelijk aan te geven dat de balustrade geverfd is. Maar die is na enige maanden echt wel droog. Houden de schilders dit wel in de gaten? En wie houdt Nieuw Amsterdam in de gaten?


left
home
right